Ekonomi

Sağlıklı kümes hayvanı üretiminde Cargill yeniliği

Mikrobiyota değerleme aracı tarafından oluşturulan yollar, patojen riskini yönetmek için kullanılır

BESD-BİR tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi 1-5 Mart tarihleri ​​arasında Antalya Belek’te gerçekleştirildi. Kümes hayvancılığı alanındaki yenilik ve gelişmelerin ele alındığı kongrede Cargill Hayvan Besleme iş kolunun küresel teknoloji başkanlarından Anne Goderis, sağlıklı kümes hayvanı üretiminde bağırsak mikrobiyotasının değeri ve bu alanda yürüttükleri Ar-Ge çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. bu konuda Geliştirdikleri “Galleon Analiz Sistemi” ile tavuk mikrobiyotasındaki değişimleri gözlemleyebildiklerini belirten Goderis, yem karışımlarında pro/pre/post biyotikler, fitojenik bileşikler ve organik asitler kullanarak hem gıda kaynaklı patojenleri azalttıklarını vurguladı. Kümes hayvanları yoluyla bulaşabilir ve hayvan sağlığını ve üretkenliğini artırabilir.

Kanatlı Et Sanayicileri ve Yetiştiricileri Derneği (BESD-BİR) tarafından 1-5 Mart tarihleri ​​arasında Antalya Belek’te düzenlenen 6. Uluslararası Kanatlı Et Kongresi, Türkiye’den bilim insanları, uzmanlar ve branş paydaşlarının geniş katılımıyla gerçekleştirildi. bütün dünyada. Dünyanın sadık, sorumlu ve sürdürülebilir beslenmesi için çalışan Cargill’in sponsorluğunda düzenlenen kongreye Cargill Animal Nutrition (CAN) Kanatlı Teknoloji Lideri Anne Goderis de “Bağırsak mikrobiyotasının (mikroorganizma ekosistemi) önemi” başlığıyla katıldı. Kesim için sağlıklı kümes hayvanı üretiminde analiz”. D çalışmalarının detaylarını paylaştı. Cargill Hayvan Besleme iş kolu olarak Türkiye Sakarya Hendek’teki heyet tesisleri de dahil olmak üzere 40 ülkede 257’den fazla fabrika ile yem üreticileri, hayvan yetiştiricileri ve yem perakendecilerine kapsamlı ürünler sunduklarını belirten Goderis’in dünya çapında 17 gelişmiş inovasyon ve uygulama merkezi bulunuyor. . 500’den fazla araştırma uzmanı ile besicilik ve kümes hayvanları ile balık yetiştiriciliği alanlarında yenilikçi çözümler geliştirdiklerini vurguladı.

Kümes hayvanlarında ve sütte bulunan bakteriler gıda kaynaklı hastalıklara yol açar

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl kaydedilen 600 milyon gıda kaynaklı zoonotik (hayvandan insana bulaşan) hastalığın yüzde 52’sinin patojenik bakterilerden kaynaklandığını belirten Goderis, hastalığa neden olabilen “campylobacter” bakterisi olduğunu söyledi. beyaz ette ve sütte görülebilen bu patojenlerden biridir. Goderis, teşhis edilen kampilobakter enfeksiyonlarının yüzde 80-90’ına “Campylobacter Jejuni” tipi bakterilerin neden olduğunu kaydetti. Hayvan bağırsak mikrobiyotasında kampilobakter oluşumunda üreme tesislerindeki üretim zinciri ve uygulamalarının payı olduğuna işaret eden Goderis, bu nedenle Tekdüzen Üretim Uygulamaları (GMP) ve postbiyotik kullanımı gibi farklı biyogüvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini söyledi. Antibiyotiklere alternatif olarak fitokimyasallar son yıllarda dünya çapında uygulanmaya başlanmış, ancak istenilen etkin sonuçlar elde edilememiştir.

Hayvanların bağırsak mikrobiyotasını incelemek için 10 yılı aşkın Ar-Ge çalışmasıyla Galleon Assay Sistemini geliştirdiklerini belirten Goderis, “Galleon, hayvan ve çevresel faktörler arasındaki etkileşimleri incelemeye olanak sağlayan pratik, invaziv olmayan bir mikrobiyota analiz aracıdır. ve yapay zeka yazılımı ile bağırsak mikrobiyotası. Galleon tarafından üretilen yollar, patojen riskini değerlendirmek ve izlemek, patojen-bağırsak mikrobiyomunun bağlantısını kesmek, patojen riskini azaltmak için müdahaleleri değerlendirmek ve hatta yeni tahliller geliştirmek için fırsatlar sunar.

Probiyotik ve Neochicc bazlı yem diyeti, hayvan sağlığını ve verimini artırır

Hayvan mikrobiyotası, çevre koşulları ile birlikte ilk günlerden itibaren hızlı ve karmaşık bir gelişim gösterir. Bu gelişim sürecinde kullanılan yüksek doz antibiyotikler bağırsak mikrobiyotası üzerindeki etkileri ile hayvan sağlığını ve verimini düşürmektedir. Probiyotikler, prebiyotikler, postbiyotikler, fitojenik bileşikler ve organik asitler gibi farklı müdahalelerle piliçlerde erken mikrobiyota olgunlaşmasının desteklenmesinin mümkün olduğunu biliyoruz. Deney için belirlenen dört gözlem kümesinde yaptığımız incelemeler, bir günlük civcivler için protein, vitamin, mineral ve amino asitlerle hazırlanan “Neochicc” adı verilen probiyotikler ve yem rasyonları ve bazı besin katkı maddeleri ile oluşturduğumuz formülasyonların, sadece kampilobakter değil, aynı zamanda kümes hayvanı mikrobiyotasındaki diğer E. coli ve Enterococcus. proteolitik bakteri oluşumunu da azalttığını göstermektedir. Bu çalışma ile hayvan mikrobiyotasını daha stabil ve sağlıklı bir profile yönlendirebiliriz. Bu sayede hem zoonotik hastalıklara neden olan gıda kaynaklı patojenlerin oluşumunu önleme, hem de hayvanın sağlığını ve verimini artırma ve bu sayede üretim tesisinin daha sürdürülebilir bir şekilde çalışmasını sağlama imkanına sahip oluyoruz.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

kinikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu